Educatie,  Frumusete,  Sanatate

Alege sa zambesti natural

Dantura este unul dintre aspectele de care trebuie sa ne ingrijim intreaga viata, de mici copii si pana la batranete, fiindca aceasta ne confera un zambet placut si ne ajuta in masticarea alimentelor pentru dezvoltarea armonioasa a corpului. Probabil ca atunci cand nu avem grija de dantura noastra, ea este supusa eroziunii si de cele mai multe ori ne creeaza dureri si inflamatii ale gingiilor.

Alimentatia nesanatoasa, prin consumul de alimente nerecomandate, precum bauturile carbogazoase, dulciurile sau fumatul pot cauza: sangerari ale gingiilor, inflamatii ale acestora, dureri dentare, carii, abcese, care in cele din urma necesita un consult si un tratament stomatologic.

Nivelul de degradare al maxilarului poate fi de la minim, pana la maxim, astfel incat unii dintre noi ajung sa isi piarda dintii si apeleaza la masuri chirurgicale pentru refacerea danturii. Majoritatea opteaza pentru implanturile dentare, care presupun refacerea dentitiei prin introducerea radacinilor artificiale pentru noii dinti, sub forma unor piese de titan pe suprafata arcadei dentare.

Augmentarea sinusala, cunoscuta sub denumirea generica de sinus lift consta in procedura chirugicala ce are ca scop cresterea cantitatii oasoase de la nivelul maxilarului, in special in zona premolarilor si a molarilor, astfel incat dantura ta sa isi recapete forma. Cand un dinte natural este pierdut, fie prin excesul cariilor de pe suprafata acestuia, fie prin bolile parodontale sau a unor traumatisme dentare, structura osoasa si gingivala se modifica si se formeaza de obicei o creasta, atat in inaltime cat si in latime. In timp, acest spatiu duce la o pierdere a volumului dintilor si prin urmare necesita o reconstructie.

Cand de apeleaza la un sinus lift, de cele mai multe ori, scopul acestuia este de a construi un os suplimentar in sinusul maxilar, pentru a sprijini un implant dentar. Inainte de a apela la un sinus lift, medicii stomatologi recomanda o diagnosticare in prealabil si urmarea unui tratament cu antibiotice pentru a reduce riscul de infectii si a conferi o siguranta a procesului de implantare dentara. De retinut este ca varsta nu este un impiediment atunci cand optezi pentru un implant dentar, doar ca pacientul in cauza necesita o serie de analize inainte de efectuarea acestuia, pentru a nu suferi reactii adverse la produsele si anestezicul utilizat in procesul de implantare.

Doctor Serban recomanda efectuarea unor radiografii panoramice a maxilarului superior si inferior al pacientilor, iar in cazuri speciale, o tomografie computerizata scanata pentru a obtine inaltimea si latimea sinusurilor, dar si pentru a exclude orice boala gingivala si osoasa a danturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *