Diverse

Alibaba dat in judecata din cauza produselor contrafacute

Liderul de piata online a Chinei, Alibaba, este dat in judecata de proprietarii Gucci, Yves Saint Laurent, Puma si multe alte nume mari din lumea modei. Acestia au acuzat firma de a face posibila achizionarea si comandarea unor produse contrafacute. Aceasta judecata vine in urma unei incercari esuate de a rezolva problema in afara instantelor.

Alibaba sustine ca a luat deja masuri impotriva produselor contrafacute si ca intentioneaza sa lupte serios in acest caz. Acestia au sustinut, intr-o declaratie, ca vor continua sa lucreze in parteneriat cu numeroase branduri celebre pentru a le ajuta sa-si protejeze proprietatea intelectuala.

Din nefericire, Kering Group a ales calea litigiilor risipitoare in loc de a alege o cale a cooperarii constructive. Un purtator de cuvand al firmei franceze a declarat catre BBC ca marcile firmei dedica o cantitate mare de energie, mestesugari si investitii monetare in ideea de a obtine produse care indeplinesc nevoile clientilor sai. Prin acest proces in care s-a implicat, Kering doreste sa isi mentina increderea clientilor sai in produsele lor autentice, dorindu-si sa-si dezvolte lucrarile creative si talentele in marcile sale.

Aceasta nu este prima data cand Alibaba este criticat din cauza vanzarilor ilegale realizate folosind platformele sale.

Cu toate acestea, la inceputul acestui an, autoritatile de reglementare din China au acuzat aceasta companie ca nu ar fi dat suficienta atentie acestei probleme, adaugand ca Alibaba a lasat ca acest lucru sa se agraveze pana a devenit un pericol. Acest raport a fost promovat de site-ul web al Administratiei Chinei de Stat pentru Industie si Comert (SAIC).

In timpul unei conferinte recente, Alibaba a insistat ca a aplicat o politica de „toleranta zero” fata de produsele contrafacute. Vice-presedintele firmei, Joe Tsai, a declarat ca acestia efectueaza verificari periodice pentru a identifica produsele suspectate ca ar fi false pe piete acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *