Animale

Animale preistorice de care ne bucuram ca au disparut

Suna oribil sa te bucuri de disparitia unui animal. Posibil pentru ca ne gandim la animale care nu ne-ar face rau sau pentru ca suntem curiosi cum s-ar comporta dinozaurii. Insa daca stam si analizam putin, nu putem decat sa fim recunoscatorii naturii ca ne-a scapat de unele bestii, precum:

  • Meganeura erau niste libelule uriase cu o avengura a aripilor de 65 – 75 de cm, deci cam cat un uliu contemporan. Dieta lor consta in alte insecte si amfibieni mici. Unii oameni de stiinta cred ca Meganeura erau prea mari pentru a supravietui in atmosfera din zilele noaste, fiind de parere ca doar datorita concentrarii mari de oxigen din vremuri preistorice puteau aceste insecte uriase sa respire destul pentru a-si sustine corpul urias.
  • Scorpionul urias de apa. De parca nu era era destul de infiorator daca era pe uscat sa-l vedem, faptul ca se ascundea in apa si te pisca de buric parca il face si mai infiorator; faptul ca avea clesti cat capul unui om nu ajuta sa-l faca mai atragator. Acesta traia in lacurile cu apa dulce, ceea ce ar fi fost nasol daca era viu in zilele noastre, caci, dupa cum stiti, lacurile dulci nu prea adapostesc pradatori mari si putem inota in ele fiind destul de siguri ca nu ne trage nicio creatura dubioasa la fun.
  • Argentavis erau niste pasari atat de mari, incat, pe langa greutatea de 100 de kilograme, aveau avengura aripilor de sapte metri – doar drept comparatie, albatrosul, pasarea cu avengura aripilor cea mai mare din zilele noastre, are 3.65 metri maxim. Cand pasari de marimea unui Volkswagen patruleaza cerul, putem sa batem pariu ca mai nimic nu este in siguranta.
  • Rechinul urias. Cel mai mare peste din oceanul zilelor noastre este rechinul balena, care, in ciuda numelui impresionat, este, de fapt, foarte pasnic si nu isi pierde timpul vanand oameni sau barci. Mai impresionat era Carcharodon megalodon, cel mai mare peste din istorie, avand peste 21 de metri lungime. Nu cred ca e nevoie sa explic de ce e bine ca au disparut.
  • Sarpele urias. Cel mai mare anaconda din zilele noastre atinge opt metri. Asta paleste in comparatie cu Titanoboa cerrejonensis, un sarpe ce putea atinge 15 metri lungime fara probleme si peste 110 kg in greutate. Acesta a trait acum 60 de milioane de ani si 58 milioane de ani in zona care este astazi Columbia. Sa multumim inca o data, toti in cor, ca am scapat!

Argentavis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *