Calatorii,  Curiozitati,  TIMP LIBER

Atractii in India

Agra este casa Taj Mahal, una dintre cele mai grozave minuni ale lumii intregi. Opera de arta arhitecturala a fost construita in mojlocul secolului 17 drept mausoleu de catre Imparatul  Mughal Shah Jahan pentru sotia sa favorita, Mumtaz. Este considerata in mod larg drept unul dintre cele mai bune exemple de rhitectura Mughal din intreaga lume-un stil care combina stilurile arhtecturale Persic, Turcesc, Indian si Islamic.

Kolkata, capitala de odinioara a Indiei, este localizata in estul Indiei langa Portul Bengal. Acest oras infloritor este cunoscut mai ales pentru cultura sa gastronomica bogata si pentru istoria literaturii sale. Kolkata este de asemenea casa ami multor muzee construite de britanici, catedrale si cladiri guvernamentale, care sunt vestigii ale „Raj-ului” Britanic.

In cadrul templului Kali cu un acoperis argintiu si in culorile curcubeului, hindusii stau la rand la usa din fata timp de ore intregi pentru a-si aduce omagiile si respectul. La usa din spate, preotii sacrifica capre in onoarea zeitatilor acestora.

Mostenirea Maicii Teresa este vie in continuare la casa ei misiune din Calcutta. In aceasta cladire modesta, poti vedea vechiul dormitor al Maicii Teresa, care include o coroana de coarne la baza patului. Poti vorbi de asemenea si cu surorile aflate acolo. Casa este o diversiune inspirationala de la saracia care se vede cu ochiul liber pe strazile orasului.

Statul Indian Goa este localizat langa Marea Arabica. Acesta ofera vizitatorilor in jur de 75 de mile de tarm, arhitectura coloniala portugheza si un mix bogat intre cultura, muzica si bucataria indiana. In fiecare joi de la ora 8 a.m. si pana mai tarziu, localnicii se aduna la departare de plaja pentru a-si vinde marfurile. Unele dintre acestea sunt obisnuite chilipiruri si suveniruri pentru viziatori, insa daca vrei sa iti faci timp, poti descoperi adevarate comori pe aici, numai in Piata Anjuna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *