Auto

Ce este tehnologia Ford ECOnetic?

La fel ca si in cazul altor producatori de autoturisme, Ford poate fi considerat un producator de masini care petrece foarte mult timp si bani in cercetarea si dezvoltarea a tot felul de tehnologii interesante care isi fac drumul catre viitoarele modele de autoturisme Ford. De la parbrizul care se incalzeste pana la iluminatul adaptiv, Ford adauga tot felul de caracteristici utile la masinile pe care le produc. In prezent, cele mai noi tehnologii ale producatorului auto American vin sub forma tehnologiei ECOnetic.

Potrivit Ford, tehnologia ECOnetic se refera la un grup de caracteristici si tehnologii de masina care au fost dezvoltate cu scopul de a creste economia de combustibil, determinand o scaderea emisiilor de dioxid de carbon, astfel ca va exista un cost total de reducere a cheltuielilor unui proprietar de masina Ford. Producatorul sustine ca aceasta tehnologie reprezinta un echilibru perfect intre tehnologie si bani- fara a compromite dinamica de calitate, eficienta si de conducere.

Caracteristici ECOnetic

EcoBoost- acesta este numele dat pentru gama de motoare pe benzina, turbo, care ofera soferilor un amestec mai fin de putere si cuplu, dar si reducere de emisii de CO2 si o economie mai mare de combustibil. De exemplu, in cazul modelului Ford Focus, morotul pe benzina turbo EcoBoost de 1.0 litri- oricat de ciudat ar parea- ofera aceeasi putere ca si in cazul unui motor pe benzina traditional de 1.6 litri. Potrivit Lifestyle Europe, motoarele EcoBoost devin o alegere populara in randul soferilor.

PowerShift- Au trecut de mult zilele descrise de transmisii automate standard, in 4 sau 5 viteze, si asta multumita sistemului PowerShift. Acest tip de transmisie este automata, in sase trepte, si a fost proiectata pentru ca soferii sa adopte o viteza cu o precizie uimitoare. Unul din cele mai mari dezavantaje ale transmisiilor automate este reprezentat de faptul ca nu prea exista o economie de combustibil, insa, designul inteligent al transmisiei PowerShift inseamna ca nu exista pierderi de transmisie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *