Alimentatie,  Curiozitati,  Sanatate,  Viata

Ce mananca mama gravida influenteaza gusturile de mai tarziu ale copilului

Evident, mancarea pe care o mananci cand esti copil iti va influenta gusturile mai incolo in viata. Dar totul incepe mai devreme de atat, de fapt, chiar de la mancarea pe care o manca mama ta cand erai in pantec.

Un grup de cercetatori de la Monell Chemical Sensen Center in Philadelphia le-a dat unor femei gravide sa bea suc de morcovi, apoi le-a dat si cat timp alaptau. Rezultatele? Copii ai caror mame au baut suc de morcovi, indiferent de stadiul in care l-au baut, au fost mai putin scarbiti cand au trebuit sa manance cereale cu gust de morcovi.

De fapt, copii ai caror mame au baut sucul in ambele stadii (cand erau gravide si cand alaptau) se pare ca nu se mai saturau de acesta – si totusi, vorbim de suc de morcovi aici.

Intr-un fel, chiar are sens, tinand cont ca mancarea pe care o manca mama ta dadea gust laptelui mamar si lichidului amniotic care te inconjura in pantec. Totusi, ai crede ca acea aroma reziduala a morcovilor ar fi imperceptibila, fiind filtrata prin corpul ei inainte sa fie metabolizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *