Diverse,  Sfaturi

Ce trebuie sa stii cand cumperi online de la o casa de amanet

Casele de amanet par sa fie ultima solutie cand avem nevoie urgenta de lichiditati, pot fi amanetate bunurile de valoare pentru a face rost rapid de bani. Cand ne gandim la o casa de amanet, nu ne vine in minte prima data ideea ca am putea face cumparaturi de acolo. Daca totusi achizitia unui produs deja folosit nu este deranjanta, pentru ca aceste produse pot avea semne de uzura, alegerea de a face achizitii de la o casa amanet poate fi intr-adevar o economie. Pentru a face lucrurile si mai usoare pentru clienti, acum aceste afaceri s-au extins oferind variante si cumparatorilor din mediul virtual. Exista site-uri ale caselor de amanet care iti ofera posibilitatea de a amaneta, vinde si de a obtine bani fara a iesi din casa.

Daca totusi vrei sa faci o achizitie de la o casa amanet de pe piata online, trebuie sa tii cont de mai multi factori. Ca si orice achizitie facuta online, mai ales cumpararea de bunuri second-hand, necesita o verificare amanuntita. Daca tot te-ai hotarat sa dai banii pe un produs deja folosit, trebuie sa te asiguri ca este si unul bun din categoria sa. Trebuie astfel verificate mai multe optiuni, trebuiesc analizati bine toti termenii si conditiile si apoi luata decizia finala.

Inainte de a cumpara trebuie sa verificati ca site-ul este sigur, ca are un serviciu pentru clienti si ca termenii si conditiile in care se fac tranzactiile sunt conform necesitatilor. Odata trecut acest pas, trebuie sa faceti o atenta evaluare a bunului. Expertii spun ca sunt lucruri care ar trebui si lucruri care nu ar trebui cumparate de la case de amanet. Daca obiectele de valoare precum bijuterii, accesorii, metale pretioase pot fi obtinute la un pret mult redus fata de pretul unui produs nou, recomandarea negativa vine pentru achizitia bunurilor electronice precum computere, jocuri video, televizoare, telefoane. Acestea pot prezenta semne de uzura si pot sa nu se ridice la standardele produselor noi. Starea in care se afla bunul ce urmeaza a fi cumparat este foarte importanta. Daca fotografiile te-au lamurit asupra aspectului si semnelor de uzura, functionalitatea trebuie sa fie inscrisa separat intr-o rubrica, unde poti vedea daca este in stare de functionare, daca ii lipsesc componente esentiale (telecomanda pentru TV spre exemplu).

Daca totul pana aici pare in regula, ultima analiza trebuie facuta asupra politicilor asociate achizitiei, acestea implica modul de returnare a produsului, schimbul, plata, livrarea, eventuale garantii si altele. Achizitia online de la case de amanet, desi are avantajele costurilor reduse si posibilitatii verificarilor diverselor optiuni din confortul locuintei, au si dezavantajul ca nu poti vedea si palpa produsul, si te priveaza de posibilitatea de negociere. Sfaturile anterioare te vor ajuta cu siguranta sa gasesti ceea ce ti se potriveste, nu numai intr-un mod profitabil ci si sigur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *