Diverse

Ce trebuie sa stii despre incheierea asigurarii de tip RCA

Stim ca in calitate de conducator auto avem nevoie de o serie de acte pana a se putea considera ca putem circula in ordine pe strazi. Pana la acel punct insa nu este de ignorat faptul ca printre altele si polita de tip RCA trebuie incheiata. Te vei gasi intr-un lung sir de cheltuieli pe care le ai cu masina insa legea spune ca ai nevoie de o astfel de asigurare si nu ai cum sa te dezici de ea.

Iata ce trebuie sa stii despre asta si dorinta de a gasi un RCA ieftin:

  1. Asigurarea de acest tip de incheie pentru orice tip de masina insa cu strica regula de a fi inmatriculata in Romania si este valabila pe teritoriul acestei tari. Pentru a putea avea valabilitate si in strainatate ai nevoie de o Carte Verde.
  2. Asigurarea este valabila conform actelor a doua zi de la semnarea actelor si inceteaza dupa caz la jumatate de an sau la un an distanta.
  3. Asigurarea se realizeaza numai pentru persoana care este inscrisa pe actele masinii si care va conduce masina in lipsa altor acte care sa dovedeasca contrariul.
  4. Polita RCA acopera daunele produse din cauza titularului catre terte persoane si nu asigura propria masina de daune.

Pare destul de simplu insa situatia se complica uneori. In cazul in care se pierde dovada ca exista o polita de asigurare incheiata, ca si in cazul pierderii oricarui act valabil al unei persoane, se poate elibera un duplicat, dupa ce se urmeaza anumiti pasi importanti si necesari. De asemenea, este bine de stiut ca poti apela la orice companie de asigurari, nu exista ceva impus din acest punct de vedere asadar ai liber alegere. Si ca tot poti sa faci asta ai sansa de a cumpara si online, cautand mai simplu si mai rapid polita cu suma poate mai mica fata de ceea ce credeai pana acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *