Sport

Cheerleading-ul mai periculos decat fotbalul

Este ceea ce fac majoretele mult mai periculos decat fotbalul? In timp ce multi oameni ar avea un raspuns cum ar fi „Binentles ca nu! Nu fi stupid!”, intrebarea este de fapt mult mai complexa decat atat. Majoretele sunt cu siguranta atlete care isi practica arta nu numai cu trupurile, ci de asemenea si cu vocile aproximativ in fiecare zi.

Cascadoriile care sunt necesare  majoretelor sunt o combinatie de ridicare de greutati (folosindu-si propriile greutati) si de acrobatii de gimanstica. Cascadoriile necesita o flexibilitate extrema, echilibru, putere si concentrare-in special de vreme ce majoritatea dintre acestea sunt efectuate de la o inaltime de cel putin de doua ori decat cel care este ridicat in aer.

Tot aceste efort fizic trebuie sa arate destul de simplu spre deosebire de jucatorii de fotbal sau din alte sporturi care isi incanta fanii cu schemele lor care par atat de greu de efectuat. Nimeni nu va judeca un fundas pentru ca nu zambeste in timp ce fuge ca sa duca mingea in zona de final, insa daca grimasele unei majorete  din timp ce glezna ei nu si-a revenit asa cum trebuia dupa o sucitura, apar in scena, toata lumea va observa acest lucru si va strica toata vraja de moment si incurajarea catre sportivii care joaca.

Potrivit unui studiu recent, cheerleading-ul este cu siguranta mult mai periculos decat fotbalul, daca prin pericol intelegm riscul de leziuni. Potrivit unui alt studiu, un numar de aproximativ 22.000 de leziuni ale majoretelor au fost tratate in camerele de urgenta doar in anul 2002.

Acest numar este cu doua ori mai mare decat cel din 1990 si cu aproape de sase ori mai mare decat cel din anul 1980. Tine minte, acest studiu a luat in calcul doar leziunile care au necesitat o vizita la camera de urgenta. Ca si in restul sporturilor, multi participanti vor incerca sa ascunda o leziune daca se poate, si sa treaca prin asta ca sa nu apara slab sau fara forta in cadrul echipei mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *