Calatorii,  Curiozitati

Cum poti fi inselat in calitate de turist

Atunci cand te afli intr-o tara straina in calitate de turist lumea isi va da seama de acest lucru si va incerca sa te faca de bani in diferite moduri pe care le-au dezvoltat si le-au perfectionat de-a lungul timpului. Pe strazile aglomerate ale oraselor, in mijloacele de transport in comun sau chiar in mijloacele de transport individuale, ca taxiurile, dar si in magazine si atunci cand vei vrea sa beneficiezi de anumite servicii locale ti se poate intampla sa fii inselat.

Casiera ce vorbeste la telefon

O casiera dintr-un magazin in care te vei afla facand cumparaturi va pretinde ca vorbeste la telefon atunci cand vei vrea sa-ti platesti cumparaturile cu cardul. Ce face aceasta de fapt este o foarte mare scamatorie si escrocherie. Casiera face de fapt o poza cardului tau de credit astfel incat sa il duplifice mai tarziu. Asta ti se poate intampla in Barcelona, Spania.

Numaratul lent de bani

De asemenea, intr-un magazin sau mai bine zis odata aflat la casa unui magazin, un casier va numara restul pe care ti-l datoreaza atat de lent si cu pauze, in speranta ca iti vei pierde rabdarea si vei accepta banii in suma care se afla. Oricum, acestia numara o suma de bani mult mai mica de fapt decat cea pe care ti-o datoreaza. Asta ti se poate intampla in toata Europa.

O afacere grozava cu bijuterii

Un sofer prietenos de tuk-tuk iti va spune ca locul in care vrei sa ajungi este inchis in momentul respectiv al zilei, si iti va recomanda sa mergi in alta parte. Atunci cand vei ajunge acolo, vei intalni un alt barbat prietenos care iti va spune felul in care cumpara el diamante si bijuterii de la magazinul local, si le vinde la un pret mult mai mare odata ajuns acasa.

Smecheria este ca tu sa cumperi bijuteriile de la acesta dupa ce iti va fi promis ca le vei putea vinde odata ajuns acasa la un pret mult mai ridicat. Acest fapt este foarte comun in Bankok si in New Delhi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *