Casa si gradina,  Sfaturi,  Social,  Tendinte,  TIMP LIBER,  Viata

Cum sa-ti accesorizezi baia

Spre deosebire de alte incaperi ale casei,  baia nu ne ofera aceeasi flexibilitate cand vine vorba de design. Astfel, accesoriile devin elementele cheie care ofera personalitate si stil incaperii. Acest lucru se poate realiza mai ales daca respectivele accesorii vor forma un tot unitar, aflandu-se in legatura unele cu altele. Cum se poate realiza acest lucru?

In primul rand, trebuie analizat spatiul avut la dispozitie. Analizand de cate capacitate dispuneti, va veti da seama care accesorii sunt potrivite si care nu, de dimensiunea lor si daca aveti loc de cate o chiuveta pentru fiecare membru al cuplului, de un vas de toaleta si un bideu sau de un uscator de maini.

Atentia trebuie indreptata apoi catre obiectele strict necesare baii, precum chiuveta, toaleta, robinetii, un mic dulapior si oglinda. Este foarte important ca elementele aceastea sa se potriveasca unele cu altele si cu stilul pe care l-ai ales pentru a decora incaperea per total.

Trebuie sa acordam multa atentie si corpurilor de iluminat. In cele mai multe cazuri, importanta acestora este mai degraba ignorata, dar uitam cat de importanta este lumina din baie, putand sa transforme complet incaperea. Se recomanda ca baia sa aiba doua tipuri de iluminat: o aplica ori chiar lustra pentru un design modern, in timp ce celalalt trebuie apropiat aproape de oglinda ori chiar deasupra ei, precum cele spoturi.

Sa nu uitam ca accesoriile pentru baie pot sa personalizate spatiul. Pe langa acele elemente de baza, se mai numara si unele lucruri importante, care trebuiesc alege concomident cu restul lucrurilor si nu mai tarziu, precum sapuniera, suporturile pentru periute, prosoape, hartie igienica, perdeaua de dus, lista putand continua dupa alegerile fiecaruia. Desi par mici si neimportante, acestea pot sa realizeze un important impact in cadrul baii. Luand in calcul marimea, forma, materialul si culoarea acestora, alaturi de lucrurile de baza ale baii, sunt cele care dau forma finala a unei bai bine decorate.

Dintre lucrurile decorative care se pot folosi in toata casa, aici se remarca tabloul si vaza, chiar daca trebuie sa respecte alte modele si design-uri, decat cele pe care ar trebui sa le aiba acestea cand se afla pozitionate in living room sau alte incaperi. In prezent, fototapetul este considerat o solutie moderna pentru amenajarile contemporane, nu doar pentru culoare, ci si pentru impactul mai puternic pe care il produce, mai ales in cazul in care vorbim despre o baie reconditionata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *