Curiozitati,  Sanatate,  Sport

De ce sa practicam dansul la bara

Dansul la bara nu ar trebui privit doar ca un subiect tabu, ci ar trebui sa fie practicat de cat mai multa lume mai nou, pentru ca din partea lui avem numai beneficii si nu tine neaparat de explorarea partii noastre sexuale si senzuale, ci si de intarirea corpului nostru si de dezvoltarea unei abilitati mai bune de  miscare si de dezvoltare a unei stime de sine foarte bune.

Durerile articulare sunt o problema serioasa si persistenta pentru multe persoane, in special pentru femei care prezinta un risc mai ridicat de dezvoltare a osteoporozeila o anumita vasrat in aceasta viata. A reusi sa iti intaresti oasele si tesutul muscular, impreuna cu o mobilitate mai buna a articulatiilor, te va ajuta la descresterea riscului de osteoporoza care se poate produce, mai ales daca esti femeie. De vreme ce nu stresezi atat de tare articulatiile cum ai face in cazul alergarilor sau a saritului corzii, dansul la bara este o foarte buna forma de exercitiu fizic, si sigura pe deasupra.

Datorita faptului ca iti vei intari in mod constant muschii de pe tot intinsul corpului tau, dar in special pe cei ai bratelor, atunci cand apuci in mod repetat bara de dans, tensiunea musculara si durerile de articulatii vor putea fi evitate si nu te vei mai plange de dureri deloc.

Dansul la bara este la fel de bun pentru inima ta la fel ca orice alt tip de activitate fizica, si odata ce muschii sunt cu totii lucrati si antrenati la un moment dat, exercitiile executate in mod repetat ajuta la o circulatie mai buna a sangelui in corp. Acest aspect este in mod particular important pentru femeile care duc un stil de viata sedentar si petrec o gramada de ore pe scaun.

Constientizarea kinestezica este abilitatea creierului tau de a calcula unde este localizat corpul tau in spatiul tri-dimensional comparativ cu alte obiecte din jurul tau. Atunci cand vei incepe sa te tii de o rutina complexa, constientizarea ta kinestezica creste. Asta inseamna doar mai putine accidentari datorate lovirii repetate de diverse obiecte. Asadar, despre dansul la bara numai de bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *