Auto,  Curiozitati

Despre lumea auto

Jafurile din masini si de masini sunt de cele mai multe ori vicii, delicte grave care cu siguranta nu merita nici o celebrare. Tremenul in sine a fost folosit pentru prima data in anul 1991 in The Detroit News, cand a fost raportata moartea unui tanar de 22 de ani Ruth Wahl, care a fost ucis pe strazile Motor City pentru ca a refuzat sa isi de masina, un Sezuki, pe mainile hotilor.

Detroit are mai mult decat rata sa normala de jafuri din masini, insa cea mai mare caitala a delictelor acestea din lume este Africa de Sud, unde rata furtului de masini este cu aproape 18 ori mai mare decat cel din SUA. Pentru a rezolva aceasta problema, politia sud africana avea unitati speciale care trebuiau sa se confrunte cu aceste tipuri de delice. Confruntarile de cele mai multe ori sfarseau rau, cu impuscaturi de ambele parti.

Cateva dispozitive speciale au fost inventate pentru a permite posesorilor de autovehicule sa si le apere de hoti, cel mai popular din aceste dispozitive fiind Blaster. Introdus in anul 1998, Blaster era un aruncator de falacari cu gaz fixat de masina, care ar fi putut incendia pe oricine s-ar fi apropiat foarte tare de masina.

Inventatorul, Charl Fourie, a sustinut ca acesta probabil nu ar fi putut omori pe nimeni, insa probbabil l-ar fi orbit cu siguanta pe cel cu intentii ascunse. Cumva prefect legal, Blaster a incetat productia cu cativa ani mai tarziu, din cauza pretului sau. Exista, totusi, o multime dintre aceste dispozitive inca in circulatie, idee pe care hotii de masini din Johannesburg ar trai-o inca in cea mai rea situatie.

Consecintele de la 11 septembrie. Atacul terorist din data de 11 septembrie a avut implicatii ulterioare sociale, politice, dar si financiare care inca mai sunt resimtite si in ziua de azi. Nimic surprinzator, cele patru aciidente oribile de avion a pus serios la incercare increderea oamenilor in zborul cu avionul. Cei care u devenit infricosati de ideea de transport public au fost calmati de prezenta Garzii Nationale cu arme automate la tot pasul. In schimb, multi oameni au ales sa conduca singuri masinile lor. In acel moment, benzina ar fi putut fi destul de ieftina, pretul obisnuit pe litru in Statele Unite era doar de 1,50 $.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *