Calatorii,  TIMP LIBER

Destinatii senzationale de vacanta

Sierra Leone

Sierra Leone a fost cunoscuta in anii 1990 pentru ca a avut parte de un razboi civil de un deceniu, insa pacea a fost declarata in 2002 iar tara este acum una dintre cele mai sigure destinatii e vacanta din Africa de Vest. Dispune de plaje grozave brazdate de palmieri, sau poti vizita  Outamba-Kilmi National Park pentru a vedea unele animale salbatice uimitoare.

Poti vizita o zona de insule grupate, cum ar fi Turtle Islands sau Banana Islands, sau Gola Forest Reserve, localizata pe o suprafata buna de padure. Mai poti vedea de asemenea si Mt. Bintumani, cel mai inalt varf de 1,945 de metri, pentru o priveliste uluitoare a comitatului. Daca tanjesti dupa viata de noapte, poti merge in Freetown, capitala din Sierra Leone.

Mozambic

Te-ai saturat sa tot auzi vorbindu-se despre plaje si nisipuri fine? Sa speram ca nu, pentru ca Mozambic se mandreste cu peste 2,500 de kilometri de plaje spectaculoase si izolate, la fel de bine cum se mandreste si cu locurile limpezi de scufundat unde poti vedea vietati rare marine in timp ce faci scubadiving si snorkeling.

De-a lungul coastei exista de asemenea si canale care ofera cele mai bune locuri pentru pescuit de marlin si sail fish. Mozambic este cunoscut pentru arta si muzica sa traditionala, care infatiseaza lupta sa pentru independenta la fel de bine cum infatiseaza credintele sale traditionale.

Cu cat merge mai departe istoria Mozambicului, cu atat mai mult vei vrea sa afli despre razboiul civil de un deceniu si de luptele cu piratii, despre sclavi, si despre vanatorii de aur si fildes. Fii sigur ca iti vei face timp si pentru niste mese bune, de asemenea. Mozambic dispune de unele dintre cele mai proaspete fructe de mare din cate vei afla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *