Educatie,  Relatii,  Sanatate

Discutii cu copilul tau despre viciul fumatului

Ideea pe care o impun toate acele companii producatoare de tutun si de produse pe baza de tutun este aceea a unei imagini bune de sine. Este vorba despre a fi mai frumos, mai bun, mai inteligent si mai de succes decat oricine altcineva cu care esti in competitie.

Aceasta tactica a companiilor de tigari este in special eficienta printre tineri si printre adolescenti, care sunt in permamanta ingrijorati de imaginea lor personala, de popularitatea pe care o au si de sex-appealul lor. Este foarte important sa iti informezi copilul mai mare ca, indiferent de ceea ce ii spun acele branduri de tigari si tigarete si de asemenea si de ceea ce ii spun prietenii si anturajul, fumatul nu le va creste niciodata calitatea vietii, nu le va creste numarul de prieteni, de followeri si nici nu ii vor ajuta sa scape de toate acele complexe pe care le au referitor la imaginea lor fizica.

Discuta despre toate aceste tehnici si tactici pe care le au companiile producatoare de tutun, cu copilul tau si asigura-te ca acestia vor intelege ca acele branduri ca Phillip Morris sau Camel sunt, pana la urma, mai mult interesate de profit, decat de binele consumatorilor acestora.

Cu toate ca imaginile si presiunea celor din jur sunt niste motive destul de comune, mai exista de asemenea si multe alte motive pentru care adolescentul tau poate ca s-a apucat de fumat in prima instanta. Asigura-te ca vei comunica in mod constant cu copilul tau si ca vei face ce este mai bine ca sa il faci sa inteleaga riscurile la care se expune atunci cand alege sa fumeze ori mai mult, ori mai putin.

Daca copilul tau s-a apucat de fumat din cauza unor probleme personale, in familie si din cauza stresului, este mai mult ca probabil sa renunte la fumat atunci cand problemele acelea se vor fi rezolvat sau cand vor gasi metode alternative de a se confrunta cu acele situatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *