Curiozitati,  Relatii,  Social,  Viata

Divortul – de ce?

Statisticile spun ca aproape 50% dintre casnicii sfarsesc prin divort. Acest lucru se intampla din cauza infidelitatii, distantei sau din cauza banilor. Insa nu intotdeauna din aceste motive.

Iata unele din cele mai ciudate motive de divort:

Unul dintre parteneri sta prea departe iar naveta e prea lunga. Poate ca oamenii devin foarte stresati atunci cand sunt prinsi in trafic. Sau poate ca oamenii pierd timp de calitate atunci cand unul dintre parteneri este pe drumuri tot timpul. Indiferent care ar fi motivul, cercetatorii au demonstrat ca oaamenii sunt mai predispusi sa divorteze atunci cand unul dintre parteneri trebuie sa faca naveta pana la munca de exemplu. Asadar, acestia au descoperit ca, cuplurile divorteaza atunci cand trebuie sa faca naveta pentru job, spre deosebire de cuplurile care au job-ul aproape de casa.

Toti prietenii tai incep sa faca acest lucru. Exista momentul acela cand toti prietenii tai incep sa se casatoreasca si sa faca copii, iar acest lucru te determina si pe tine sa faci pasul cel mare. Se pare ca acelasi lucru se intampla si in cazul divortului. Acest fenomen influenteaza mai mult decat te asteptai: 75% din oameni sunt mai predispusi sa divorteze daca un prieten de-al lor sau un membru al familiei a facut acest lucru. Puterea influentei poate fi si una de natura pozitiva: un studiu sugereaza ca daca ajuti un prieten in problemele de casatorie, acest lucru te va ajuta si pe tine daca ai probleme in viata amoroasa.

Te imbolnavesti grav. Studiile recente efctuate pe aproape 3000 de casatorii a unor persoane cu o varsta de peste 50 de ani, arata ca, atunci cand o femeie sa imbolnaveste grav- cancer, inima sau boli pulmonare, aceasta mai are 6% sanse de a rezista intr-o casatorie. Autorii studiului spun ca probleme financiare care intervin in urma unei astfel de probleme dar si mentalitatea barbatilor cauzeaza esecul casatoriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *