Psihologie

Frica de contact cu cei din jur

Nu toata lumea este extrovertita, mai exista pe lumea asta si persoane mai introvertite, dara daca exista asemenea indivizi asta nu inseamna ca acestia sunt si foarte rezervati si antisociali referitor la cei din jur, ci mai mult sunt asa pentru ca sunt timizi si rusinosi cand vine vorba de mai multe lucruri din viata.

De la a vorbi cu alti necunoscuti, a intra in contact cu lucruri noi despre care acestia nu stiu  nimic si pana la a face niste lucruri pe care si-ar dori cu adevarat sa le faca dar nu pot asa usor, indivizii mai fricosi si mai rezervati in ceea ce priveste lumea din jur sunt mereu axati pe sine, dar nu intr-un sens rau, ci mai degraba atunci cand stiu ca a cere ajutor in jur este cel mai greu si mai riscant lucru pe care l-ar putea face.

De cele mai multe ori, persoanele care au frica de contactul cu cei din jur, stiu ca pot face multe in viata, au idei bune de pus in aplicare si cunosc si modalitatea prin care ar putea-o face, insa trebuie sa lucreze mai din greu pentru a realiza acest lucru. In primul rand, trebuie sa-si infrunte temerile si ideea de esec, sa riste totul pentru a deveni mai curajosi, mai deschisi mai open-minded, la fel ca majoritatea celor din jur.

Nimeni nu se naste cu vreo abilitate sau cu vreo stare de spirit anume, decat daca este vreun copil minune, ceea ce se intampla mai rar. Toate aceste calitati si slabiciuni ale caracterului si personalitati noastre se invata, se dezvolta de-a lungul timpului.

Asadar, asta este ceea ce conteaza cel mai mult, faptul ca cei din jur te sprijina si te ajuta sa-ti formezi o anumita personalitate si un anumit set de valori, pe care mai apoi le dezvolti prin propria experienta de viata si preferand sau detestand ceva anume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *