Casa si gradina,  Servicii

Izolarea garajului

e-izolatii.roAi de gand sa pui la punct in sfarsit garajul, sa il izolezi in mod corespunzator pentru ca iarna sa poti patrunde acolo fara grija ca iti vor ingheta picioarele cand vei merge la masina? Este foarte important in acest caz sa alegi cel mai potrivit tip de izolatie pentru spatiul anexat locuintei tale. Ai putea sa mergi pe varianta unor izolatii tehnice sau termice, care sa indeplineasca necesitatile de izolat ale garajului tau.

Materiale izolatoare

Dintre cele mai cunoscute materiale izolatoare disponibile, se remarca in special celuloza, vata minerala si spuma poliuretanica, insa depinde de la caz la caz cum se potriveste fiecare material. Izolarea garajului este o idee grozava pentru imbunatatirea conditiilor de viata ale oricarui proprietar de autovehicul, si se poate dovedi a fi o buna investitie, daca este facuta cu cap. Tipul de izolatie ales te poate ajuta sa economisesti cativa bani buni.

Ajuta la reducerea energiei de vreme ce previne orice deviatie majora in temperatura garajului, astfel reducand costurile la caldura si la incalzire din timpul iernilor si verilor. In plus fata de aceste aspecte, izolarea potrivita va stopa de asemenea si orice zgomot puternic ar putea proveni din garajul tau. Prima data cand iei in considerare izolarea garajului, ar trebui sa te gandesti la arhitectura acestuia. Garajele sunt fabricate in general din grinzi si stalpi care sunt acoperiti de gips-carton si iti va veni destul de simplu sa le izolezi.

Daca garajul tau este in intregime zidarie, inseamna ca beneficiaza deja de un anumit nivel de izolatie. In acest stadiu, trebuie sa iei in considerare factorul rezistenta termica. Ce inseamna de fapt rezistenta termica? Inseamna oprirea trecerii de caldura prin pereti. Se recomanda cel mai mare nivel de rezistenta termica pentru materialul de izolat, pentru a mentine temperatura din interiorul garajului intr-o stare constanta.

Solutii de izolare a garajului

Intr-adevar, o valoare mai ridicata a rezistentei termice va ajunge sa te coste mai mult, insa vei benefica de aceasta pentru mai mult timp. La fel si in ceea ce priveste izolatiile tehnice care se potrivesc atat de bine cu izolarea subsolului si a mansardei, este important sa alegi cele mai de calitate produse si solutii de lucru. Daca stalpii si grinzile sunt vizibile din interiorul garajului, atunci ar fi cel mai indicat sa mergi pe varianta izolarii cu vata minerala. In ceea ce priveste acest tip de izolatie, ar trebui sa te asiguri ca rolele de vata minerala pentru izolarea peretilor sunt paralele cu grinzile si cu stalpii si ca nu se va rata nici un singur spatiu intre aceste structuri.

In mod asemenator, in timp ce se va face izolarea acestora, trebuie verificat ca rolele de vata minerala sa fie paralele si cu tavanul. Poti alege sa fixezi aceste materiale de izolat prin capsarea acestora folosindu-te de niste flanse. Dupa ce vei termina cu fixarea acestora, acopera totul cu placi de gips-carton. Daca structurile garajului tau sunt deja acoperite de gips-carton, atunci ar trebui sa optezi pentru o izolatie care sa nu permita deloc aerului sa patrunda sau sa iasa din incaperea in cauza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *