Cinema

Lucy

Regia: Luc Besson

Actori: Scarlett Johansson, Morgan Freeman

O noua premiera cinematografica in lumea filmului bun de pretutindeni este constituita de aparitia filmului de actiune, drama si putin(sau mai mult)SF. Lucy este o localnica din Taipei care transporta o groaza de droguri in propriul corp. Sa nu credeti ca face asta pentru ca nu are altceva mai bun cu care sa isi ocupe timpul, ci este obligata de catre mafiotii din zona, care o folosesc drept servieta umana.

In urma unui accident imprevizibil aceasta ajunge sa capete super puteri pentru ca drogurile aflate intr-o cantitate considerabila in corpul ei i se imprastie in organism si in sange binenteles, si astfel ea obtine o mare putere, pe care nimeni altcineva de pe pamant nu o poate exercita.

Supradoza nu o omoara pe aceasta tanara si in schimb ii ofera abilitati si aptitudini greu de obtinut de catre oamenii obisnuiti(puteri supranaturale). Aceasta capata o viteza, o memorie si simturi ascutite la maxim si poate memora multe lucruri pe loc, fara a mai fi nevoita sa le departajeze si sale imparta pe categorii.

Aceasta stocheaza informatiile cu rapiditate si le pune cap la cap ca un robot, folosindu-si 100% din capacitatea creierului si intelectuala, spre deosebire de oamenii obisnuiti care nu se folosesc decat de aproximativ 10% din capacitatile motorii ale creierului pe care le-ar putea dezvolta si creste.

Apoi, de pe urma faptului ca are super puteri si nu mai trebuie sa indeplineasca comenzile nimanui, daramite sa mai fie subjugata de amenintarile mafiei locale, Lucy incepe sa se razbune pe „stapanii” ei sangerosi si nemilosi. Acum este randul aceseia sa caute dreptatea si sa o indrepte asupra celor care trebuie luati la rost.

O viata intreaga de sclavie si de chinuri, toate in favoarea si sub conducerea unor oameni fara scrupule, este indreptata acumcu forte noi si puteri nemasurate impotriva acestora. Un fel de justitiara fara mila se pune in miscare si ne antreneaza ca ne razbunam prin interemediul acestei productii cinematografice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *