Casa si gradina

Modalitati de evitare a facturilor prea incarcate la caldura

Cu siguranta toata lumea cunoaste ca, pe timp de iarna, facturile la incalzire sunt foarte ridicate si asta nu ne binedispune deloc, ba chiar ne indispune. Pentru asta si pentru un confort mai mare pe timp de iarna in propria locuinta, exista o serie de mici lucruri pe care le poti face pentru a reusi sa reduci facturile ridicate la incalzire pe timp de iarna, care nu convin nimanui.

Pentru a reusi sa intretii o atmosfera potrivita in casa pe timp de iarna, cel mai bine este ca atunci cand pleci de acasa sau dormi sa intrerupi putin caldura sau pur si simplu sa dai la o temperatura mai mica termostatul.

De asemenea, a acorda o atentie deosebita crapaturilor si micilor puncte de acces ale aerului rece in locuinta ta, este o solutie pentru a mentine o atmosfera calda in casa ta, astfel incat nu vei mai fi nevoit sa dai la o tenperatura foarte mare caldura de la calorifer.

Daca te vei ocupa cum se cuvine de toate gaurile, crapaturile si sparturile din peretii, usile si geamurile locuintei tale, atunci cu siguranta ca vei avea parte de confortul binemeritat si de o temperatura potrivita, care sa nu te determine sa schimbi setarile de la caldura si sa comuti pe un nivel prea ridicat de caldura care te-ar putea ustura mai apoi la buzunar.

Draperiile groase si de culori inchise sunt iarasi o alternativa foarte buna la mentinerea unei atmosfere calduroase in casa ta si de asemenea acestea sporesc caldura in locuinta ta, pentru ca atrag razele soarelui atunci cand acestea isi fac aparitia.

Este la fel de important sa-ti mentii caile de aerisire deschise si curate. Nu le inchide niciodata. Poate ca ai mutat mobila astfel incat acum acopera gurile de aerisire. De ce aceasta este un lucru rau? Ideea este ca acest lucru poate impiedica aerul sa circule asa cum trebuie, astfel camera necesitand mai mult timp pana la a se incalzi cum se cuvine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *