Curiozitati,  Viata

Orase ciudate ale lumii: Colma

Imagineaza-ti ca ajungi cu masina intr-un oras care arata usor diferit, sa zicem. Oricare ar fi ciudatenia, orasul e prea a la „Dosarele X” ca sa mai stai prin zona, asa ca apesi pe frana cat mai repede cu putinta. Si daca ajungi in acest oras american, s-ar putea sa-ti fi dorit sa nu fi oprit aici deloc, in primul rand.

In primele decenii ale secolului al XX-lea, San Francisco avea o problema cu cadavrele. Ca sa fiu mai exact, fostii lui cetateni vii ocupau teren foarte important prin prezenta lor sub pamant. Asa ca San Francisco a venit cu o solutie inovatoare: si-a evacuat mortii, trimitandu-i intr-o comunitate mica la cativa kilometri spre sud. Orasul acela este Colma.

De 75 de ani, Colma tot aduna oseminte, numarul acestora crescand in fiecare an, tot mai mult. In 2009, localitatea avea 1.500 de locuitori vii si 1.5 milioane de morminte marcate, acestea ocupand atat de mult loc incat cladirile din Colma sunt inconjurate de pietre de mormant. Surprinzator, dar numarul persoanelor vii este in crestere. Totusi, 73% din pamant apartine mortilor si viitorilor moroti, restul fiind ocupat de oameni care au un simt al umorului grozav. Sloganul orasului este „It’s Great To Be Alive in Colma” („E grozav sa fii viu in Colma”). Numarul mortilor il depaseste pe cel al persoanelor vii cu o mie la unu. Printre locuitorii permanenti ai orasului se numara si celebrul jucator de baseball Joe DiMaggio.

Dupa ce treci de socul initial de a te fi impiedicat de multiple pietre funerare intr-un oras al carui nume suna suspicios de mult a „coma”, poti sa observi ca orasul are locuitori care traiesc normal, cu familii cu copii aici. Asta inseamna ca te plimbi printr-o populatie care a crescut jucandu-se ascunsa prin cimitire si a petrecut cateva ore pe zi asteptand procesiunile funerare. Si, surpriza! Toti arata ca Wednesday Addams! (probabil)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *