Casa si gradina,  Servicii,  Tendinte

Panouri radiante pentru incalzirea locuintei

panouri radianteMotivele din spatele popularitatii tot mai crescande a panourilor radiante sunt reprezentate de usurinta in instalare, incalzirea rapida a incaperilor in care sunt amplasate, stabilirea unei temperaturi optime si costurile relativ scazute in comparatie cu alte sisteme de caldura centralizate. Pentru acelasi pret al unor paleti de lemne pentru iarana, poti alege sa iti instalezi pentru o locuinta mare o serie de panouri radiante si sa nu trebuiasca sa mai ai de-a face cu comandarea, livrarea, taierea si stocarea metrilor patrati de lemne la tine in gospodarie.

Unele studii au dat la iveala faptul ca asemenea panouri radiante sunt cu 50% mai putin costisitoare decat a opera un sistem de incalzire termica a locuintei si mai eficiente decat orice alt sistem ce tine de folosirea instalatiilor de caldura dintr-o casa. Panourile radiante sunt ca niste tablouri moderne, cu un display clasic, minimalist, dispunand de o grosime moderata si variind ca dimensiune. Acestea pot fi proiectate sa arate fix ca peretii sau ca tavanul, pentru a nu iesi din tipare si pentru a nu putea fi observate usor.

Aceste panouri radiante la preturi accesibile din incaperile unor case sau a unor apartamente radiaza caldura obiectelor si oamenilor aflati acolo. Panoul in sine atinge temperatura cea mai potrivita in doar 3 minute de la aprindere. De ce sunt atat de speciale si de recomandate asemenea panouri de caldura? Pentru ca prezinta o serie de avantaje mari celor care le aleg.

Pierderile de caldura de la tevi, pana si in cazul celor izolate, reduc eficienta sistemelor de incalzire centralizata traditionale. Trecerile aditionale de aer cald la aer rece si invers sunt create de catre presiunea interna a aerului generata de catre sistemele de aer fortat. In cazul panourilor radiante, nu vei avea treaba cu nici un fel de tevi, nici cu presiunea si nici cu pierderile de caldura din locuinta.

De vreme ce nevoia unui ventilator care sa faca caldura sa circule este eliminata total, la fel se intampla si cu costurile electricitatii care ar fi fost impuse altfel. Fara ventilator sau centrala, nu exista nici filtre care trebuie sa fie inlocuite. Incalzirea fara circulatia aerului in incaperi elimina, de asemenea, si imprastierea de praf si de polen prin camere, mentinand umezeala potrivita in aer.

Panourile care radiaza caldura nu necesita mentenanta sau servicii, de vreme ce nu exista piese care sunt in miscare si necesita reparatie. In cazul termostatelor separate pentru fiecare camera, incalzirea pe anumite zone este simpla deoarece aprinderea si stingerea se fac printr-un singur buton. Economisirea semnificativa de energie poate fi realizata prin permisia doar unui anumit spatiu sa fie incalzit. Timpul rapid de reactie al panourilor radiante va transforma o camera neocupata si neincalzita intr-o camera cu o atmosfera si o temperatura placuta de indata.

Panourile radiante sunt o sursa excelenta de caldura pentru bai, pentru locuintele din lemn, chioscuri, holuri si garaje. Daca vei dori sa asiguri confortul termic al unei sere, acest tip de sistem de incalzire va duce la protejarea plantelor in absenta razelor soarelui prin mentinerea temperaturii radacinilor acestora.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *