Curiozitati

Politisti rai

Aproape in fiecare saptamana ce se petrece in SUA, ziarele sunt bombardate de stiri de groaza cum ca ofiteri de politie omoara animalele de companie ale cate unei familii. Daca esti de parere ca aceste tragedii sunt rare, atunci te inseli din nefericire.

Un studiu indica faptul ca aproximativ jumatate dintre victimele animale ale politistilor sunt cainii. Cu siguranta, problema trebuie privita de ambele parti. In momentul in acre se petrece actiunea, poate deveni imposibil pentru un ofiter de politie sa spuna daca un Rottweiler este gata sa sfasie sau sa afiseze bucurie.

Oricum, multe incidente par oarecum sadice, cum ar fi si in cazul din Texas, unde un politist a impuscat un caine de cireada australian numit Candy. Camera de supraveghere din curtea proprietarului cainelui parea sa indice ca acesta era destul de prietenos, insa asta nu l-a oprit pe politist sa il impuste drept in cap.

Apoi, acesta a informat pe proprietarul cainelui ca a fost nevoit sa faca acest lucru. Proprietarul acestuia binenteles ca a fost inebunit la auzul vestii. Mai tarziu, politistul a refuzat sa il impuste mortal pe caine, cu toate ca acesta zacea in agonie, ca sa ii curme suferinta.

Stapanul cainelui a fost nevoit sa isi inece propriul caine intr-o galeata cu apa ca sa il scape de suferinta. Politistul a fost concediat din cadrul departamentului din cauza incidentului. La necropsie, un medic veterinar a confirmat faptul ca animalul a fost impuscat de fapt din spate.

Int-un fel de scuza si promsiune de viitor, multe departamente de politie si-au concediat politistii care au impuscat animale de orice fel si pentru orice le-ar fi facut. Oricum, fiecare incident de genul este un cosmar public. Departamentul de Justitie a publicat chiar si un act numit „Problema incidentelor legate de caini si de conflictele cu acestia”, in care se spera la o educare mai buna a ofiterilor de politie legat de faptul cum sa se comporte cu animalele intr-o maniera mai umana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *