Probleme ale aerului conditionat si cum le rezolvi

Caldurile par ca s-au instalat deja. Oricat de multi nori s-ar afla pe cer, ploile vin foarte rar, iar noi ne bucuram de zilele cu temperaturi ridicate. Insa, pana cand? Curand, ne vom satura de ea, mai ales cand gradele vor creste si mai mult, iar toti ne vom inarma cu sticle de apa rece, ventilatoare si aparate de aer conditionat. Insa, inainte sa vizitezi www.nisiconstruct.ro sau alt sit si sa-ti cumperi aparatul care speri ca te salva de valul de caldura, iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le iei in considerare inainte sa faci achizitia.

In primul rand, foarte multi oameni se plang de un zgomot care apare, mai ales cand aparatul este dat la puterea maxima. Acest lucru se intampla din cauza curelei de ventilator, care se poate deplasa uneori. Problema se poate rezolva usor prin oprirea aparatului si verificarea curelei, pe care o poti chiar tu pune inapoi. Daca tot verifici cureaua, poti sa vezi si starea in care se afla rulmentii motorului, care pot sa aiba nevoie de lubrifiere ori chiar inlocuire.

In momentul in care aparatul de aer conditionat incepe sa sufle aer care nu ti se pare ca fiind destul de rece inseamna ca s-ar putea sa nu mai aiba destul lichid refrigerant. Pentru a putea rezolva problema trebuie indepartata carcasa de metal a aparatului, care se afla deasupra compresorului. Aici se afla doua furtunuri, cel mai mare fiind utilizat pentru reumplerea aparatului cu freon. Foloseste trusa de schimbare a lichidului refrigerant pe care o conectezi la cele doua furtunuri si porneste aparatul pentru a permite lichidului sa curga. Aparatul trebuie pornit pana cand cutia de freon se goleste, iar, la final, se deconecteaza trusa de schimbare si se monteaza carcasa metalica.

O alta problema care apare, insa se poate rezolva foare usor este cea a bobinelor inghetate. Acest lucru se poate observa cu usurinta, deoarece se formeaza un bloc compact de gheata care stopeaza circulatia aerului. Pentru a rezolva problema nu trebuie decat sa fie oprit aparatul si folosit un uscator de par pentru a topi gheata care s-a acumulat. Daca problema persista trebuie calibrat sistemul de aer conditionat.

La fel de usor de rezolvat este si problema picaturilor care se scurg din aparatul de aer conditionat, fiind o problema des intalnita, care apare in urma condensarii blocate. Pentru a se remedia problema trebuie verificata linia de condensare, care se afla langa compresor. Trebuie indepartat capacul de la linia de condensare din interior – daca se observa scurgeri de apa, inseamna ca linia de condensare s-a infundat. Linia de scurgere trebuie curatata folosindu-se o solutie de apa calda si inalbitor. Procesul trebuie repetat pana in momentul in care lichidul se scurge fara probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *