Sanatate,  Servicii

Rani si lovituri ce necesita ingrijire de urgenta

Daca ai o rana si aceasta este permanent insangerata sau daca sangerezi permanent, sau daca ai ceva care necesita a fi indepartat din zona care sangereaza, daca ai fost lovit de ceva cu margini zimtate sau daca rana a fost cauzata de o muscatura de om sau de animal, ar trebui sa ai parte imediat de ingrijire de urgenta.

Daca te tai de unul singur, si daca incerci sa mentii o presiune asupra zonei afectate timp de 5 minute si asta totusi nu te ajuta sa opresti sangerarea, daca iti simti rana pulsand si daca sangele tasneste sin artera deschisa, ar trebui sa mergi de indata la spital la departamentul de urgente, pentru ca mai mult ca sigur vei avea nevoie de ajutor specializat pentru a grabi vindecarea.

Curatarea ranii, ingrijirea acesteia, si interventia asupra zonei afectate ar trebui facute de catre o mana de profesionist care stie ce face si cu ce are de-a face. Poate ca ai nevoie de o operatie, poate ca ai nevoie de o incizie, de o cusatura sau poate ai nevoie ca zona sa-ti fie dezinfectata si sa-ti fie adminsitrare antibiotice, si tu nu poti face nimic din aceste lucruri.

De asemenea, daca ai fost taiat intr-un metal si daca nu ai avut parte de un vaccin anti tetanos recent sau daca nu iti aminesti ca ai fi facut vreunul in ultimii 10 ani, va trebui sa iti faci unul acum pentru a nu te infecta pe urma si a-ti cauza ceva si mai rau de atat.

Dureri abdominale. Daca ai parte de dureri abodminale intense, alaturi de greata si stare de voma si/sau febra, ar trebui sa mergi de indata la spital pentru ca ar putea fi vorba despre un  caz de apendicita, o infectie la colon sau ceva mult mai sinistru de atat chiar. Daca este ceva ce ai mai simtit si inainte cum ar fi posibile cazuri de constipatie, sau arsuri stomacale, poti incerca cateva remedii de acasa, insa daca simptomele nu se trateaza intr-o ora sau daca durerea este si mai intensa decat la inceput, ar trebui sa fii vazut la urgente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *