Curiozitati,  Diverse,  Tehno

Robotii sexuali vor fi ceva obisnuit pana in 2050

Ti-ai imaginat vreodata ca poti avea relatii sexuale cu un robot? Aparent, acest lucru se va intampla in numai cateva decenii. Futurologul Dr. Ian Pearson a lansat un raport unde prezice viitorul sexului. Acesta a realizat studiul in parteneriat cu Bondara, unul din cele mai mari sex shop-uri din Marea Britanie. Dr. Pearson sustine ca vibratoarele- care sunt un derivat al jucariilor sexuale robotizate- sunt folosite de cateva decenii, iar pornografia este pe cale sa devina ceva mainstream. Deci, de ce subiectul robotilor sexuali este unul tabu si de ce s-au format unele campanii care sunt impotriva acestora?

Viitorul sexului

Pana in anul 2030, cei mai multi oameni vor intretine raporturi sexuale virtuale iar pana in 2035 cei mai multi vor fi proprietari a unor jucarii sexuale care vor fi conectate la mediul virtual. De asemena, specialistii sustin ca, pana in anul 2050, sexul dintre oameni va fi unul rar, astfel relatiile de tip om-robot vor fi cele mai intalnite. Acest lucru va inseamna ca numai industria de jucarii sexuale din Marea Britanie va ajunge la o suma de 1 miliard de lire sterline.

Foarte multi oameni cauta diferite modalitati pentru a-si „imbunatati” viata sexuala, iar acest lucru este dovedit in urma analizei vanzarilor de jucarii sexuale in fiecare an: in 2015, aceasta industrie a inregistrat vanzari de 6 ori mai mari decat in 2014. Dr. Pearson sustine ca „rata cresterii jucariilor sexuale nu poate continua pana la nesfarsit, insa aceasta industrie participa cu aproape 2% la economia mondiala, tripland veniturile. Acest lucru inseamna ca exista o automatizare chiar si in domeniul sexului, care este o actiune umana”.

Activitii sunt ingrijorati din cauza robotilor sexuali humanoizi. Dr. Kathleen Richardson si colegii sai activisti sunt ingrijorati de faptul ca astfel de roboti vor inspira o atitudine de misoginism fata de femei, astfel ca au inceput o campanie care se numeste Campaign Against Sex Robots.

„Ne propunem ca robotii- care sunt un produs al constiintei si creativitatii umane si care se reflecta in productia si design-ul lor- sa oprim dezvoltarea acestei industrii. Ca si rezultat, ne opunem eforturilor de a dezvolta roboti care vor contribui la inegalitatea dintre sexe”.

Matt McMullen se afla de cealalta parte a activistilor, acesta dedicandu-si intreaga viata producerii de roboti sexuali. McMullen spera sa vanda roboti sexuali pana la 40.000 de lire sterline, insa acestia vor deveni din ce in ce mai ieftini din moment ce tehnologia va continua sa avanseze. Acesta este de parere ca astfel de roboti vor fi benefici in viata noastra sexuala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *