Carti,  Cinema

Sfarsituri Disney originale: „Cartea junglei”

Sfarsitul fericit Disney:

Filmul prezinta povestea lui Mowgli, un copil care ajunge in jungla si se imprieteneste cu niste pradatori vorbitori. Dupa ce evita contactul cu lumea oamenilor timp de ani de zile si isi petrece majoritatea copilariei fiind smecherul junglei, Mowgli da peste un sat si se indragosteste pe loc de o fata de varsta lui. Fata da din gene si Mowgli dispare in sat pentru totdeauna, traind fericit pana la adanci batraneti cu oameni ca ei , lasandu-i pe ursul Baloo si pantera Bagheera in trecut. Sfarsit!
Sfarsitul original:
„Cartea junglei” originala este o povestire scrisa de Rudyard Kipling, un barbat cu surprinzator de putina toleranta fata de orice care seamana cu vrajelile Disney. In versiunea acestuia, cand Mowgli se decide sa se intoarca in civilizatie, civilizatia nu este atat de sigura ca il vrea inapoi. Satul in care Mowgli incearca sa se intoarca in povestire il retrimite in salbaticie, iar familia care a fost destul de draguta incat sa-l primeasca este torturata ca niste vrajitori.
Ca raspuns, Mowgli il recruteaza pe elefantul Hathi pentru ajutor. Chestia este ca in carte Hathi nu este elefantul dragut si uituc care este in film. Nu, acesta este un elefant batran si insetat de sange caruia nu-i place mai mult decat sa caute razbunarea fata de oameni din cauza unei rani vechi pe care a capatat-o din cauza lor. „Ajutorul” pe care il primeste Mowgli consta in distrugerea intregului satuc. Asa e. Adorabilul copil protagonist, ale carui gesturi comice te-au facut sa razi in copilarie isi recruteaza prietenul elefant care impreuna cu Bagheera si o haita de lupi intra in sat si il pun la pamant, distrugandu-l.
Toate casele sunt rase de pe fata pamantului, rezervele de mancare la fel, lupii fugaresc cirezile de vaci si buna Bagheera omoara toti caii. Cine mai crede ca franciza ar merita refacuta urmarind varianta originala?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *