Social

Texting-ul mai periculos decat alcoolul

Posesorii de automobile sunt ingrijorati de faptul ca ceilalti soferi ar putea fi distrasi, cu usurinta, de telefoanele lor in momentul in care acestia se afla la volan, gradul de gravitate fiind mai ridicat decat cel in care soferii consuma alcool si conduc. Din aproape 2000 de oameni intervievati, 93% au sustinut ca riscul de a se ajunge la un accident rutier este mai mare in cazul utilizatorilor de smartphone-uri, in timp ce 92% au sustinut ca sunt ingrijorati de folosirea retelelor sociale pe telefoanele mobile atunci cand se conduce.

Prin contrast fata de acest lucru, 90% au simtit ca soferii care se afla sub influenta alcoolului, prezinta un risc mai mare pentru sigurata lor si a celor din trafic, cu toate ca numai 23% dintre participanti au sustinut ca aceasta este o problema cu o gravitate destul de ridicata. Sarah Sillars de la Institute of Advanced Motorists si care a realizat acest sondaj a declarat ca: „Ne-am dorit sa vedem ce aspect al vietii implica un risc mai mare pentru oameni, dar si utilizarea de informatii din mediul virtual in influentarea comportamentului”.

Cauze accidente

In Romania, cele mai multe accidente rutiere se intampla din cauza consumului excesiv de alcool, acest lucru aflandu-se pe primul loc, cel de-al doilea cel mai important risc din trafic fiind pus pe seama vitezei excesive. Din pacate, cele mai multe victime ale accidentelor rutiere sunt tineri, care, din cauza teribilismului, au curajul de a se urca bauti la volan. Ei bine, acestia nu se mai gandesc la siguranta lor si a altor participanti la trafic, si continua sa inainteze in viteza, de cele mai multe ori astfel de acte incheindu-se cu accidente destul de grave, in care multi tineri isi pierd viata.

Bineinteles, si in Romania exista o problema destul de mare atunci cand vine vorba de folosirea telefoanelor la volan: trimitere de mesaje text (texting) sau chat cu prietenii pe Facebook. Din pacate, lipsa de constiinta face ca foarte multe accidente sa se produca din aceasta cauza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *