Casa si gradina,  Sfaturi

Trucuri generale de organizare a garajului

Cele mai bune idei de organizare a spatiului din garaj nu iti vor fi de nici un folos daca nu te vei si folosi de ele. Se recomanda o sistematizare a felului in care iti organizezi lucrurile in garaj astfel incat sa iti vina simplu de fiecare data sa gasesti si sa depozitezi ceea ce iti doresti exact la locul potrivit. Incepe prin sortarea lucrurilor in categorii si, din aceste categorii, creaza zone in cadrul garajului pentru a depozita toate lucrurile ce sunt prin garaj in categoria potrivita:

  •  De sezon: Se recomanda sortarea lucrurilor in categorii pe sezoane si in felul in care vei avea nevoie de ele prin rotatie. Jucariile sau lucrurile ce tin de piscina si saniile nu trebuie sa fie depozitate impreuna-se cunoaste.
  • Curata si scapa de lucrurile inutile: Dupa ce ai sortat tot continutul garajului, uita-te mai bine si mai critic la tot ceea ce ar putea fi aruncat si de care nu vei mai avea nevoie si doneaza sau pur si simplu arde sau arunca la gunoi. Nu iti doresti sa depozitezi degeaba lucruri de care tu si familia ta nu mai aveti nevoie de acum incolo, lucruri uzate sau care au nevoie de inlocuire.
  • Ia in considerare inlocuirea cu lucruri mai compacte: Poate ca detii lucruri vechi si greoaie care pot fi inlocuite cu usurinta de alte produse mai mici si mai utile care servesc in acelasi scop. De exemplu, daca detii un furtun mare de apa care iti ocupa foarte mult spatiu in garaj, ai putea sa il inlocuiesti cu un furtun mai mic si mai subtire, care iti va ocupa mult mai putin spatiu.
  • Tine lucrurile la vedere: Ia in considerare folosirea de saci, genti si cutii care sa iti permita sa vezi cu usurinta ceea ce se afla inauntru. Se descurajeaza pastrarea acelor cutii si spatii de depozitare margi si opace in care se pun lucruri si apoi se uita de ele pentru totdeauna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *