Diverse,  Educatie,  Sanatate

Zerul din proteine pentru diabetici

Se spune ca pacientii cu diabet constituie o categorie speciala de oameni care au nevoie in permanenta de vitamine si minerale, incat o dieta speciala este indicata de cele mai multe ori. Din acest motiv acesti pacienti au interzis la consumul de alimente cu un continut bogat de zahar, precum si la bauturi carbogazoase sau alimente care contin mult ulei.

alimente diabeticiPentru ca este important sa aiba un aport de calciu, cei mai multi medici recomanda consumul de zer din proteine. Acesta este o substanta excelenta de nutritie ce merita sa fie inclusa in dietele pacientilor cu diabet. Pentru ca se promoveaza un regim de viata echilibrat, este important sa spunem ca zerul promoveaza proteine din soia, precum si derivate din plante sau ou. Zerul din proteine se regaseste in vitamine sau in pulberi, precum Vitamina A, B, D sau K, ce constituie minerale esentiale pentru organismul acestora.

Mentinerea nivelului optim de glucoza din sange este cel mai important aspect in cazul pacientilor cu diabet, pentru ca aceasta ajuta la functionarea inimii, la redarea unei mai bune circulatii sanguine, precum si pentru echilibrarea deficitului de insulina.

Stim cu totii ca cei mai multi bolnavi de diabet au probleme de inima, au probleme cu circulatia sau cu memoria, incat vitaminele si capsulele ce contin Coenzina Q 10, precum si Omega 3,6,9 sunt indicate in alimentatia lor zilnica. Aceste elemente redau buna oxigenare circulara, incat pacientii cu diabet sa nu simta bufeuri de tensiune sau stari de ameteala.

Alimentele cu un indice glicemic mic sunt recomandate de majoritatea medicilor, pentru ca acestea contin magneziu, fier, antioxidanti si calciu, minerale ideale pentru starea acestora de sanatate. Este interzis consumul de pastile de slabit, a ceaiurilor pentru slabit sau a dulciurilor, pentru ca acestea au efecte secundare asupra sanatatii pacientilor. O dieta echilibrata si lipsita de aceste alimente este cea mai indicata, insotita de cel putin 30 de minute de miscare pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *